Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 350 g
parówki 6
cebula biała 1
ziemniaki 2
boczek 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: parówki z soczewicą

Soczewice namoczyć przez noc, odcedzić. Zalać litrem wody, dodać listek laurowy i obrany czosnek, gotować 30 min. na małym ogniu. Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć na patelni. Włoszczyznę pokroić w kostkę, cebule drobno posiekać. warzywa przyrumienić na tłuszczu i dodać do soczewicy. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać również do soczewicy. Zupę gotować pod przykryciem przez następne 30 minut. Doprawić sola, pieprzem i sokiem z cytryny. parówki wrzucić na 3 minuty do wrzątku, wyjąć pokroić i dodać do zupy. Doprawić majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.04.2012 18:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak