Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 300 gram
pieczarki 700 gram
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Makaron ugotować w wodzie z łyżką soli. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek dodać czosnek i przez chwile smażyć, następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Do pieczarek dodać ok 120 ml słodkiej śmietany podprawić do smaku pieprzem i solą gotować ok 2 minuty. Makaron mięszać z sosem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika148 18.12.2010 19:26
jakis jalowy hihih ale trzeba wyprubowac :)) takiego jeszcze nie jeadlam makaronu !
Emilia22 18.09.2010 10:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak