Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z wiejskiej kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura
marchew 4 szt.
pietruszka
cebula
seler
por
pieprz i sól
kostki rosołowe drobiowe 2 szt.
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z wiejskiej kury

makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić,kurę umyć podzielić na części zalać wodą i zagotować,obrać warzywa umyć i pokroić odszumować i włożyć pokrojone warzywa oraz przyprawy i na małym ogniu gotować do miękkości mięsa można dołożyć kostki rosołowe ale niekoniecznie osolić do smaku,po ugotowaniu nakładać na talerze ugotowany makaron,zalewać przyrządzonym rosołem i posypać natką pietruszki od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.05.2012 17:11
pycha
Angelika10 12.03.2012 00:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak