Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
migdały 25 dag
żółtko jajek 4 szt
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa II

Mleko zagotować. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zemleć i utrzeć z żółtkami, cukrem oraz likierem. Ubijać na parze około 10 minut. Pod koniec gotowania mleka wymieszać całość .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 11.04.2012 08:44
ciekawa zupa
olkaaa 05.04.2012 07:40
jeszcze nie jadłam
wazka 19.12.2011 14:22
musze spróbować.
Reda 18.12.2011 05:39
Mniam, mniam, mniam
Reda 18.12.2011 05:39
Mniam, mniam, mniam
caralajna 16.12.2011 19:22
musi być dobra
gosia47-47 16.12.2011 18:57
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak