Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i serem ricotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
szpinak mrożony 200 g
ser ricotta 1/2 opakowania
ser camembert 1 opakowanie
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i serem ricotta

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al\'dente. W tym czasie przygotowujemy sos. Szpinak rozmrażamy na patelni, czekamy aż odparuje woda. Dodajemy ser ricotta i kawałki sera pleśniowego oraz czosnek. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Polewamy sosem makaron i posypujemy tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 16.12.2011 18:43
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak