Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 300 g
marchew 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
pieprz do smaku
jajko 3 szt
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1,2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z jajkiem

Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle. Wlewamy bulion warzywny, dodajemy brokuły i marchew. Gotujemy aż brokuł będzie miękki. Na koniec zabielamy śmietaną. W między czasie jajka gotujemy na twardo. Zupę podajemy na gorąco z jajkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak