Sposób przygotowania

przepis składniki na ciasto ;
1 kg mąki
0.5 l letniej wody
1 jajko
sól
ciasto zagniatamy szybko i odstawiamy po nagrzany talerz ( może to byc uzyskane przez postawinie talerza nad gotującym garnkiem z wodą ) na ok 30 min
ciasto zmięknie i będzie baaardzo elastyczne

grzyby kroimy i smażymy na maśle dodajemy cebulkę i podsmażamy
następnie dodajemy pokrojoną kapustę i mienszamy z grzybami ;)

ciasto wałkujemy na ok 3 mm i wykrawamy koła, nadziewamy każdy pieróg i zlepiamy tworząc uszka ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    muszą być super, będziemy je jeść za tydzień :)
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    oj tak ;) to najlepsze danie na swięta
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Teraz według Magdy Gesler zawsze przykrywam ciasto ciepłym talerzykiem i jest super elastyczne ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Też stosuję tą sztuczkę z ciepłą miską, a Twoje uszka wyglądają świetnie.
  • 4
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no w sumie mogły by być ladniejsze i dziwne , ze teraz zobaczyłam ze ładniej wychodza jak sie je robi z kwadratu :) wiec kolejne będą bardziej szpiczaste
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    magia świat :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !