Sposób przygotowania

Do naczynia wlać pół szklanki mleka, a w następnej kolejności dodać do niego pół szklanki mleka i całość zagotować razem. Całość gotować do czasu, aż ryż będzie miękki. W przypadku, gdy mleko zacznie wrzeć należy dalej gotować, ale znacznie zmniejszyć ognień. Uważać, aby ryż na mleku nie przypalił się. Jabłko bardzo dokładnie umyć, obrać ze skórki i przeciąć na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek. Jabłko trzeć na tarce o grubych oczkach. Z gruszką zrobić to samo : umyć, obrać, wyciąć gniazdo nasionek oraz trzeć na tarce z grubymi oczkami. Ugotowany ryż wyjąć z garnka i dodać do niego startą gruszkę oraz jabłko i bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec danie z ryżu posypać do smaku według własnego uznania cynamonem i posypać rodzynkami, które najpierw należy zalać gorącą wodą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    smak dzieciństwa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    smak dzieciństwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !