Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

pieczarki - 500g,
cebula - 3 nieduże,
serek topiony śmietankowy lub pieczarkowy - 200g,
olej - łyżka,
kostka bulionowa grzybowa - 1,5 kostki,
makaron drobny gwiazdeczki - 3-4 garstki,
sól,
pieprz,
czosnek granulowany.

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obrać, w razie potrzeby oczyścić. Cebulę obrać i umyć. Cebulę i pieczarki pokroić - odpowiednio w kosteczkę i na paski. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do zmiękczenia pieczarek - przez ok 10 minut. Podsmażone pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać 1 i 1/2 kostki grzybowej, zalać wodą - wedle uznania, ja dodałam ok 2 szklanki wody, czyli 500ml. Dodać sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez ok 15 minut. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Do gotujących się pieczarek z cebulą dodać serek topiony, rozpuścić i zagotować. Wszystko zmiksować blenderem, doprawić do smaku. Podawać na gorąco z drobnym makaronem lub ze świeżym pieczywem. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    musiało być bardzo pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny krem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiami81

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszna zupa, podoba mi się ten dodatek sera :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !