Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
cebula biała 1 szt
masło 3 łyżki
szczypiorek 1/4 pęczka
śmietana 12% 3 łyżki
woda 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek ptysiowy 1 opakowanie
natka pietruszki do przystroju
bulion 1 kostka
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kurek

Do garnka wkładamy masło oraz pokrojoną w talarki cebulę i podsmażamy. Kiedy już się zeszkli wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową, kurki, sól i pieprz, szczypiorek. Całość gotujemy, aż kurki będą miękkie. Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy. Miksujemy blenderem na krem. Podajemy ze wcześniej zmiksowanymi orzechami i groszkiem ptysiowym. Przystrajamy natką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 16.12.2011 16:49
fajna
Papryczka 16.12.2011 16:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak