Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plince pomorskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2,5 kg
cebula 2 sztuki
mleko 3/4 szklanki
jajko 4 sztuki
mąka 20 dkg
olej do smażenia
kwaśna śmietana
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Plince pomorskie

Ziemniaki obrać i utrzeć na drobnej tarce razem z cebulą. Jeśli ziemniaki są bardzo wodniste, należy je lekko odcisnąć. Zalać wrzącym mlekiem, wymieszać, dodać mąkę, jajka i posolić. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać polane gęstą kwaśną śmietaną doprawioną utartym z solą czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.12.2011 11:02
pycha
IKrakowianka 29.08.2011 17:28
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak