Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cheddar
schab
serek topiony

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym

SKŁADNIKI:

schab b/k - 4 plastry o grubości ok 1cm,
Cheddar - kawałek, ok 50g,
serek topiony,
sól,
pieprz ziołowy,
jaja - 2 małe,
śmietana 18% - łyżka,
bułka tarta - do obtoczenia,
olej do smażenia,

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Posypać solą i pieprzem z obu stron. U nasady każdego plastra położyć po kawałku Cheddara i serka topionego. Zwinąć ciasno w roladkę. Jaja rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na rumiano, na średnim ogniu. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 23.06.2013 21:20
fajnie wyglądają
rjustysia 28.03.2012 12:11
coś na niedzielny obiad :)
Justyna37 10.02.2012 19:29
fajny przepis
MAR3STA 02.01.2012 21:48
pycha!
monika141 31.12.2011 15:44
pychota
anemon 17.12.2011 12:20
Bardzo apetyczne roladki.
Ewa6274879 16.12.2011 15:57
serowe roladki... pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak