Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

schab b/k - 4 plastry o grubości ok 1cm,
Cheddar - kawałek, ok 50g,
serek topiony,
sól,
pieprz ziołowy,
jaja - 2 małe,
śmietana 18% - łyżka,
bułka tarta - do obtoczenia,
olej do smażenia,

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Posypać solą i pieprzem z obu stron. U nasady każdego plastra położyć po kawałku Cheddara i serka topionego. Zwinąć ciasno w roladkę. Jaja rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na rumiano, na średnim ogniu. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    serowe roladki... pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczne roladki.
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    coś na niedzielny obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ale super, jutro to zrobię!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !