Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w kostkę. Ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Drobno posikanym czosnkiem oraz przyprawą curry posypać pokrojone piersi z kurczaka i odstawić na chwilę, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć piersi z kurczaka. Mięso zalać niewielką ilością wody, aby się nie przypaliło i chwilę poddusić. Do podduszonej pokrojonej piersi z kurczaka w curry dodać jeden mały jogurt naturalny i doprawić całość do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze wymieszać. Całość potrzymać na niedużym ogniu do czasu, aż sos z jogurtu trochę zgęstnieje. Na koniec kurczaka można również posypać umytą i pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !