Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 gram
ząbek czosnku 2
jajko 3
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkami

Trzy jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby później lepiej ubierało się je ze skorupek. Ugotowane jajka wyjąć z wody i obrać, a następnie polać zimną wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka. Obrane jajka pokroić w niedużą kostkę. Szpinak mrożony rozmrozić. Ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i drobno posiekać. Na patelni, na roztopionym maśle podsmażyć rozmrożony szpinak, a następnie dodać do niego posiekane ząbki czosnku oraz przyprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Kiedy szpinak będzie już podsmażony, a powstała woda wyparuje należy dodać do niego drobno pokrojone jajka. Szpinak z jajkiem najlepiej podawać na gorąco jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.03.2012 08:12
fajne
leonkot 14.02.2012 15:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak