Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 1/2 kostki
drożdże 5 dag
mleko 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 2
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 1
dżem morelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z dżemem

Drożdże rozgniatamy. Mieszamy ze sobą drożdże, pół szklanki mleko, mąkę i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Następnie do tego dodajemy utarte jajka z cukrem wanilinowym i zwykłym cukrem. Masło topimy na patelni, studzimy, a potem dodajemy do ciasta. Ciasto po raz kolejny odkładamy, a następnie formułujemy z niego rogaliki, a do środka dajemy dżem morelowy. Rogaliki smarujemy z wierzchu żółtkiem i pieczemy przez około 35 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.04.2012 10:20
pycha
pioge7 09.03.2012 08:12
mniam
Emilia22 16.12.2011 17:33
super
mikrusiak 16.12.2011 15:51
pyszszszne...:)
Monika111 16.12.2011 15:29
pyyyycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak