Sposób przygotowania

Mięso z królika oraz mięso wieprzowe oczyszczamy i gotujemy, żeby było półmiękkie. Do gotującego się mięsa dodajemy oczyszczoną włoszczyznę oraz doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy gałkę muszkatołową, kilka suszonych grzybków, ziele angielskie, liście laurowe i ząbki czosnku. Po chwili dorzucamy do tego pokrojoną wątróbkę i całość gotujemy do miękkości. Z wywaru wyciągamy mięsa i dodajemy do niego bułki oraz drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę. Całość bardzo dokładnie mielimy. Do zmielonej masy wbijamy jajka i jeszcze doprawiamy, a potem bardzo dobrze mieszamy. Pasztet pieczemy przez około jedną godzinę w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !