Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze szpinaku z serem camembert

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 350 g
cebula biała 1 szt
olej do smażenia 1 łyżka
masło 2 łyżki
woda 1,2 litra
śmietana 12% 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
ser camembert 1 opakowanie
grzanki 250 g
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze szpinaku z serem camembert

Do garnka wkładamy masło i olej. Dodajemy pokrojoną cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Dolewamy wodę. Dodajemy kostkę rosołową, szpinak, ząbek czosnku, sól i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy, następnie miksujemy blenderem na krem. Podajemy z grzankami i pokrojonym serem pleśniowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 16.12.2011 14:59
ciekawy przepis
Ewa/kalapurtka 16.12.2011 14:55
pycha
Monika111 16.12.2011 14:37
Nigdy nie jadłam a lubie szpinak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak