Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z czarnego bzu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z czarnego bzu bez cukru 1 litr
sokz jabłek 1/2 litra
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z czarnego bzu

Soki łączymy gotujemy powoli wsypujemy cukier i gotujemy dalej.Powstającą na powierzchni pianę zdejmujemy łyżką.Po 20 minutach sprawdzamy czy galaretka tężeje.Wkładamy gorącą galaretkę do wyparzonych słoików zakręcamy i owijamy kocem i zostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.12.2011 08:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak