Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 30 dag
ryż 13 dag
ogórek 1
śmietana 3 łyżki
rzodkiewki 3
szczypiorek
cukier
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
cytryna 1/2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z ryżem

Filety rybne bardzo dokładnie oczyścić, a w następnej kolejności nasmarować solą oraz pieprzem cytrynowym. Z cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny pokroić posmarowany przyprawami filet rybny. Rybę odstawić na chwilę, żeby przeszłą smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć filety rybne z jednej i drugiej strony. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie na niedużym ogniu do czasu, aż ryż będzie miękki, a następnie odcedzić. Ogórka obrać, umyć i pokroić w plasterki. Rzodkiewki również umyć, odkroić ogonki i pokroić na plasterki. Rzodkiewki oraz ogórek wymieszać i dodać do tych składników śmietanę, którą najpierw należy doprawić do smaku pieprzem oraz solą i cukrem. Szczypiorek umyć i drobno posiekać i dodać do sosu ogórkowo - rzodkiewkowego. Filety z ryby podawać z ugotowanym ryżem, a następnie polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.03.2012 13:43
pyszne:)
pioge7 18.01.2012 07:48
super
Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak