Sposób przygotowania

Filety rybne bardzo dokładnie oczyścić, a w następnej kolejności nasmarować solą oraz pieprzem cytrynowym. Z cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny pokroić posmarowany przyprawami filet rybny. Rybę odstawić na chwilę, żeby przeszłą smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć filety rybne z jednej i drugiej strony. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie na niedużym ogniu do czasu, aż ryż będzie miękki, a następnie odcedzić. Ogórka obrać, umyć i pokroić w plasterki. Rzodkiewki również umyć, odkroić ogonki i pokroić na plasterki. Rzodkiewki oraz ogórek wymieszać i dodać do tych składników śmietanę, którą najpierw należy doprawić do smaku pieprzem oraz solą i cukrem. Szczypiorek umyć i drobno posiekać i dodać do sosu ogórkowo - rzodkiewkowego. Filety z ryby podawać z ugotowanym ryżem, a następnie polać sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !