Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
woda 1,5 litra
pietruszka 1
marchewka 1
por 1/2
seler 1/2
cebula 1
ząbek czosnku 2
koncentrat buraczany 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony II

Do półtorej litra wody dodać kilka ziarenek ziela angielskiego oraz jedne liść laurowy do smaku. Pietruszkę, seler oraz marchewkę obrać, przemyć wodą. Por oczyścić i przekroić na pół. Cebule obrać, przemyć zimną wodą i również przeciąć na pół. Obrane i umyte warzywa dodać do gotującej się wody z przyprawami. Całość gotować razem przez około pół godziny. Po upływie tego czasu zupę przecedzić z warzyw i przypraw. Buraki obrać, przemyć i trzeć na tarce o grubych oczkach. W następnej kolejności starte buraki dodać do zupy. Ząbki czosnku obrać , przemyć i również dodać do zupy razem z kilkoma suszonymi grzybami. Całość gotować przez około pół godziny. Zupę doprawić do smaku pieprzem, cukrem, solą oraz koncentratem buraczanym i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 13.03.2013 15:44
pyszny pomysł na obiadek
jogobella23 24.02.2012 20:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak