Sposób przygotowania

Do jednego litra wody wrzucić kostkę rosołową oraz kilka ziarenek ziela angielskiego i chwilę gotować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na niedużą kostkę. Pietruszkę oraz marchewkę również obrać przemyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę wrzucić do gotującej się wody. Cukinię bardzo dokładnie umyć, a w następnej kolejności pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cukinię także dodać do gotującej się wody. Całość gotować do czasu, aż wszystkie warzywa będą już miękkie. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Zupę zagęścić trzema łyżkami śmietany i również wymieszać. Na koniec zupę posypać zieloną natką pietruszki, którą najpierw należy dobrze umyć i drobno posiekać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !