Sposób przygotowania

Żółtka,cukier,cukier waniliowy i masło zmiksować na puszystą masę,następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć na dwie blachy,wyłożone papierem. Upiec każde ciasto osobno.
-6białek
-25dkg cukru
-2paczki migdałów
Białka ubic na sztywno,dodać cukier i ubijać aż powstanie gęsta piana,dodać płatki migdałowe i wymieszać. Rozłożyć na jedno ciasto i piec na jasno złoty kolor w 170stopniach przez niecałe 25minut (nie dłużej)
Masa:
-1/2l śmietany kremówki
-2śmietanfixy
-2setki serki Bieluchy
-4łyżki cukru pudru
-2galaretki malinowe (rozpuścić w pół l wrzątku)
-0.5kg malin (mogą być mrożone)
Śmietanę ubijać przez dwie minuty po czym dodać fixy wymieszane z cukrem pudrem i ubijać dalej na sztywną masę,następnie dodać serki Bieluchy i wymieszać ręcznie by śmietana nie straciła swej puszystości. Maliny wsypać do gorącej galaretki i mieszać aż zacznie tężeć. Wylać na placek z migdałową bezą,na galaretkę wylać masę śmietanową i przykryć drugim plackiem. Pyszne ciasto bardzo polecam!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    jadłam kiedyś,wspaniałe ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    maria20

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !