Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska 4kromki
jaja 4szt
czosnek 4ząbki
oliwa 2łyzki
Papryka słodka mielona Prymat łyzeczka
szczypiorek łyzeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska czosnkowa

Czosnek obrać, pokroić i rozetrzeć z solą. W szerokim garnku, rozgrzać oliwę, dodać czosnek, wymieszać, włożyć kromki bułki, na małym ogniu podsmażyć je z jednej strony. Kromki posypać papryką zalać 4 szklankami zimnej wody, zagotować i jeszcze gotować 4 min. Doprawić zupę solą i pieprzem. Garnek zestawić z ognia. Do łyżki wazowej kolejno wbijać jajka i delikatnie wkładać je do gorącej zupy, zanurzając w niej łyżkę. Ponownie postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać aż jajka się zetną. Zupę podawać posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak