Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki do barszczu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło 1 szt
żółtko jajek 5 szt
ziemniaki 0,5 kg
drożdże 0,5 szt
sól
cukier 3 łyż
kminek
ser gouda 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki do barszczu

żółtka ucieramy z cukrem doajemy mąkę i drożdze oraz przemielone ugotowane ziemniaki wyrabiamy wszystko na jednolitą mase dzielimy na kawałki i formujemy paluszki posypujemy każdy kminkiem oraz startym serem pieczemy na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.06.2013 20:55
ciekawy przepis,a paluszki prezentują się apetycznie :)
rjustysia 09.02.2013 14:14
Dla mnie ciekawe, że z dodatkiem ziemniaków :) wyglądają apetycznie
agnieszka214 05.05.2012 12:04
polecam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak