Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i wanilią do białości.Dodać mąkę i szybko zarobić ciasto. Podzielić na 2 części ,do jednaj dodać Nutellę i kakao. Obie części rozwałkować na placki o wymiarach 30 x 40 cm. Położyć placki jeden na drugi i zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godziny do lodówki (lub zamrażalnika ,ciasto można zamrażać, a w razie potrzeby wyjąć na tyle wcześniej aby rolada zmiękła i dała się kroić.Roladę pokroić na plastry grubości pół centymetra, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 10-12 minut w 170°C. Wyjąć i odczekać kilka minut zaraz po upieczeniu są za kruche i za miękkie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super!
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !