Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niespodzianka z krakersów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 op
żółtko jajek 3
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy
mleko 5 szkl
mąka 1 szkl
masło 1 kostka
budyń waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: niespodzianka z krakersów

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Pozostałe mleko wymieszać z budyniem , mąką oraz żółtkami i wlać
Na gorące mleko.krem gotować kilka minut.

Blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej połowę krakersów i
Pokryć ją połową gorącegokremu.
Odsączyć brzoskwinie, podzielić je na cząstki,ułożyć je na kremiei
Przykryć drugą częścią kremu.
Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.12.2012 20:48
fajna niespodzianka
mariel78 05.06.2012 07:18
ciekawy przepis
Ewelina47 30.04.2012 09:28
oj zjadłabym takie
Luki 04.02.2012 16:41
ja też pysznie brzmi
iknbozka 24.01.2012 19:24
ju? mam ochot? na takie pyszno?ci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak