Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 5
rodzynki 1 garść
śmietana 1/2 szklanki
miód 4 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
rodzynki 1 garść
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie pieczone

Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, a następnie przekroić na pół, żeby wyciągnąć z nich pestki. Formę nasmarować olejem lub obłożyć papierem do pieczenia, a następnie poukładać na niej przecięte na pół brzoskwini. Brzoskwinie nasmarować z wierzchu miodem, a w późniejszej kolejności piec je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni do czasu, aż brzoskwinie zarumienią się. Pół szklanki śmietany ubić z dwoma łyżkami cukru pudru. Bardzo dokładnie ubitą śmietanę odstawić na parę chwil do lodówki, żeby schłodziła się. Upieczone brzoskwinie poukładać w miseczkach i przyozdobić śmietaną .Przyozdobione śmietanę brzoskwinie posypać jeszcze do smaku według własnego uznania cynamonem oraz posypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 12.01.2012 17:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak