Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Zalać sosem sojowym, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce (na około 1 godzinę, a najlepiej na noc).
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić dowolnie. Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, a cebulę w półplasterki.
W rondlu rozgrzać oliwę – wrzucić cebulę i ją zeszklić. Dodać mięso razem z sosem w którym się moczyło. Obsmażyć z każdej strony. Dodać warzywa, wlać trochę wody, dodać paprykę mieloną. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i gotować aż do miękkości pod przykryciem. Pod koniec zdjąć pokrywkę i trochę zwiększyć ogień, aby nadmiar płynu odparował. Doprawić pieprzem i ew. solą. Można zagęścić mąką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    o! nigdy nie dodaję marchewki :-) spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rewelacyjny i estetycznie podany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !