Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
papryka zielona 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
marchew 2 szt.
cebula 2 szt.
sos sojowy jasny 5 łyżki
sos sojowy ciemny 3 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i marchewką

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Zalać sosem sojowym, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce (na około 1 godzinę, a najlepiej na noc).
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić dowolnie. Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, a cebulę w półplasterki.
W rondlu rozgrzać oliwę – wrzucić cebulę i ją zeszklić. Dodać mięso razem z sosem w którym się moczyło. Obsmażyć z każdej strony. Dodać warzywa, wlać trochę wody, dodać paprykę mieloną. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i gotować aż do miękkości pod przykryciem. Pod koniec zdjąć pokrywkę i trochę zwiększyć ogień, aby nadmiar płynu odparował. Doprawić pieprzem i ew. solą. Można zagęścić mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 18.06.2012 22:12
rewelacyjny i estetycznie podany
cukiereczek 25.12.2011 11:31
super
joanna77 16.12.2011 21:30
super
treonina 16.12.2011 08:05
o! nigdy nie dodaję marchewki :-) spróbuję
Robert10 15.12.2011 22:23
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak