Sposób przygotowania

Buraki ugotować w lekko posolonej wodzie, a następnie ostudzić, obrać i trzeć na tace o grubych oczkach. Jabłko obrać, przemyć, przeciąć na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek i również trzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka oraz buraki wymieszać razem. Z cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny polać buraki i jabłka. Jedną łyżkę majonezu oraz jedną łyżkę musztardy wymieszać razem ze sobą. Do tych wymieszanych składników dodać również jeden jogurt naturalny i dobrze wymieszać. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i dodać do sosu. Do sosu dodać również jedną łyżeczkę miodu i dobrze całość wymieszać. Sałatkę polać zrobionym sosem i bardzo dokładnie wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !