Sposób przygotowania

Przygotowane filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i odstawić w chłodnym miejscu na kilka minut. Sparzone pomidory, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki, oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paski. Pokrojoną na drobniutko cebule zeszklić na oleju, dodać paprykę oraz roztarty z solą czosnek, pieprz sól do smaku. Następnie dodać połówki oliwek bez pestek całość polać winem po całości i chwilę dusić na małym ogniu. Filety przełożyć do rondelka zalać gorącym wrzątkiem i gotować na małym ogniu około 20 minut. Na półmisek żaroodporny położyć delikatnie przygotowane filety i polać przygotowanym sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach na około 5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    przyznam ,ze nie jadlem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !