Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z pieczarkami i serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 30 dag
pieczarki 8-12 sztuk
ser pleśniowy niebieski 10-12 dag
czosnek 3 ząbki
śmietana 3/4 szklanki
masło 20 dag
sól 1 łyżeczka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z pieczarkami i serem pleśniowym

Gotujemy makaron w gorącej, osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy pieczarki, kroimy je w plasterki, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy pokrojony czosnek, ser i śmietanę. Sos mieszamy i chwilę jeszcze zostawiamy na ogniu. Gotowy makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.05.2012 20:57
super przepis
Tika4444 06.05.2012 12:53
pyszności
berys18 26.04.2012 20:07
pycha
olkaaa 03.03.2012 14:44
super
olkaaa 03.03.2012 14:44
super
Wacław 17.02.2012 10:12
ciekawy,smaczny obiad
Karolciaf1990 14.02.2012 18:20
ale bym takie wspanaiłości zjadła
Ada-Gaba 29.01.2012 08:35
uwielbiam makarony
Izabela28 26.01.2012 20:43
smaczne:)
Ewelina38 25.01.2012 12:16
smaczny obiadek :)
Natalia/tubisiek 04.01.2012 09:13
musi być smaczne :)
Dorian 25.12.2011 22:13
smaczne
zdzislawa2 16.12.2011 16:33
ciekawe danie
kate.500 16.12.2011 13:12
super polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak