Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami II

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1/4 kostki
brzoskwinie 1/2 puszki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier
sól
mąka 2 łyżki
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami II

Twaróg bardzo dokładnie zmielić. Żółtka ubić razem z cukrem ( cukru dodać według własnego uznania) oraz z jednym opakowaniem cukru wanilinowego. Składniki dobrze wymieszać, a po chwili dodać również budyń waniliowy oraz mąkę i rozdrobnione za pomocą noża masło. Wszystko razem dokładnie wymieszać ze sobą. Trzy białka ubić na sztywną pianę z niewielką ilością soli. Masę z ubitych białek dodać do wcześniej zrobionej masy i bardzo starannie, ale również delikatnie wymieszać. Brzoskwinie z puszki dobrze odcedzić z syropu, a następnie pokroić w nieduże paseczki. Formę nasmarować dokładnie z każdej strony margaryną, a w późniejszej kolejność poukładać na niej pokrojone w paseczki brzoskwinie. Brzoskwinie zalać zrobioną masą. Całość wsadzić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez około 15- 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.03.2012 09:54
super
Iwona381 10.02.2012 07:43
super przepis,ja jeszcze zamiast posypki zalewam polewa czekoladowa:)
pioge7 09.01.2012 17:50
pyszne
jolanta19 16.12.2011 19:20
pycha
Kamila/kami007 15.12.2011 20:06
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak