Sposób przygotowania

Z rogala ściąć spód i usunąć miąższ .Namoczyć go w mleku , odcisnąć . Wymieszać z pasztetem i serem . Doprawić do smaku majerankiem , pieprzem i utartą gałką . Rogal posmarować olejem w środku i z wierzchu . Włożyć farsz .Na wierzchu położyć kawałki masła . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni . Wstawić ułożonego na blaszce rogala i zapiekać od 10 do 15 minut ( zależy od grubości i wielkości rogala – trzeba po 10 minutach zaglądać by się nie przypiekł za mocno ) . Udekorować plasterkami ogórka , pomidorem , papryką czy czym kto lubi .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajnie podane.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dziwna kanapka,ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takim rogalem to można się najeść:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    FAJNY ROGALIK:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jakiez proste, a zarazem fajne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Ciekawe jak smakuje?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Teresko- jak chrupiacy rogal z zapieczonym pasztetem
  • 0
    original
    Opublikowano

    marynaa

    super proste szybkie a jakie efektowne i smaczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    fajne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !