Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dyna 1 kg
pomarańcza 1 sztuka
cukier 1 kg
rodzynki 10 dag
sok z cytryny - -
cynamon Prymat 1 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2-3 sztuki
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni

Dynię obrać, oczyścić z pestek i gąbczastego miąższu, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać ze startymi jabłkami oraz obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczą. Dodać cukier, cynamon oraz goździki i dusić na małym ogniu co najmniej 30 min. Gdy dżem będzie gęsty i szklisty wkładać do wyparzonych słoików twist off. Słoik zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 04.09.2011 09:59
super
kotlet 04.08.2011 10:47
ciekawy dżemik
gosia561 25.07.2011 11:45
nie przepadam za cynamonem
marcia71 28.06.2011 12:26
smaczne musi być
kielcok1 03.12.2010 14:28
dyni nie lubię
Barbara55 02.10.2010 10:05
za przetworami z dyni nie przepadam
Jaheira11 22.09.2010 20:43
właśnie zastanawiałam się comożna ciekawego wykombinować z dyni poza dekoracjami:)
Natalia50 09.08.2010 10:08
mnia
MAŁGORZATA108 18.07.2010 17:12
Pamietam, że w ogródku babci rosły dynie, ale co z nich robiła nie mam pojęcia.
Ewa111 02.06.2010 19:49
Kiedyś robiłam podobny dżem i wszystkim smakował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak