Sposób przygotowania

W małym rondelku na małym ogniu, stopić 2 kostki czekolady z masłem. Mieszać często, aż składniki się połączą, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z orzechami. W średniej misce, wymieszać cukier, jajko, żółtko i olejek migdałowy, utrzeć na puszystą masę. Masę wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Do masy z czekoladą dodać mąkę z orzechami, całość dobrze wymieszać aby składniki się połączyły. Ciasto przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 min. Z ciasta formować okrągłe ciastka, piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni Celsjusza przez około 10-15 min.
W rondelku na małym ogniu stopić kostkę czekolady z 1 łyżką masła, mieszając. Rozpuszczone produkty zdjąć z ognia i wymieszać z cukrami, aż do dobrego połączenia składników. Następnie do polewy dodać mleko, aż polewa uzyska odpowiednią konsystencję. Każde ciastko smarować polewą i pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Z podanych składników wyszło mi 30 ciastek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musza byc pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny przepis i piękne zachęcające zdjęcie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowite !1
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie rozumiem mąki 11/3 ? i masła 1/3 szkl ile to z kostki ?
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Fajne ciacha :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !