Sposób przygotowania

Trzy żółtka dokładnie utrzeć na masę razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym. 40 dag sera białego bardzo dokładnie zmielić ( najlepiej dwa razy). Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną dobrze wymieszać, a w następnej kolejności dodać do masy z żółtek. Do białek dodać szczyptę soli, a później ubić je dokładnie na sztywną pianę i również dodać do masy z żółtek. Wszystko razem bardzo dokładnie, ale ostrożnie wymieszać. Na patelnię, na rozgrzany olej nakładać za pomocą łyżki ciasto serowy i piec placki z jednej i drugiej strony, aż się ładnie zarumienią. Po upieczeniu serowych placków wytrzeć je ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Upieczone placki serowy posypać z wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !