Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula biała 2
śmietana 1/2 szklanki
pieprz
sól
ziemniaki 2
bulion warzywny 500 ml
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Pieczarki obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w plasterki. Dwie białe cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a w następnej kolejności pokroić w niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Pokrojone pieczarki posolić i również podsmażyć na rozgrzanym oleju. Bulion warzywny zagotować, a następnie dodać do niego podsmażone pieczarki oraz cebulę. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu. Całość gotować przez około 20 -25 minut. Po ugotowaniu zupę należy zmiksować, a w późniejszej kolejności zagęścić śmietaną. Na koniec zupę doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Natkę pietruszki umyć posiekać i posypać nią zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 28.12.2011 08:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak