Sposób przygotowania

Kapustę dobrze oczyścić umyć, a następnie poszatkować. Do mięsa mielonego wbić jedno jajko i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do mięsa z jajkiem dodać poszatkowaną kapustę pekińską i również dobrze wymieszać. Masę z mięsa doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, maga oraz przyprawą uniwersalną i całość dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i również dodać do masy mięsnej i wymieszać. Z mięsa formować okrągłe kuleczki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej z każdej strony. Obtoczone w bułce tartej mielone smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Na koniec podczas podsmażania dodać do nich przecier pomidorowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !