Sposób przygotowania

Ryż ugotować do miękkości w lekko posolonej wodzie, a następnie ugotowany odcedzić.Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i drobno pokroić. Z parówek ściągnąć osłonki i pokroić je na plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone parówki oraz cebulę. Fasolkę białą z puszki dokładnie odcedzić, a w następnej kolejności dodać ją do podsmażanej parówki. Do podsmażanych składników dodać 1/3 szklanki przecieru pomidorowego i dobrze wymieszać. Podsmażane składniki doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz majerankiem. W późniejszej kolejności dodać do tego ugotowany i odcedzony wcześniej ryż. Na koniec dodać dokładnie umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość bardzo dobrze wymieszać. Danie podawać na gorąco

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !