Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z gyrosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna 4-5 łyżka
przyprawa gyros 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z gyrosem

Mortadelę kroimy na plastry o grubości 1-2 cm. i każdy posypujemy przyprawą gyros. Resztę przyprawy mieszamy z bułką tartą. Kiełbasę panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce z gyrosem. Smażymy z obu stron. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.08.2012 12:07
robię podobne
dianix 26.06.2012 18:44
osttano coraz częściej przyrządzam na obiad
Kuchareczka2 26.06.2012 09:32
ciekawe połączenie
Betka 07.05.2012 19:12
ekstra;]
romanrafal
romanrafal 30.04.2012 16:55
fajne
monika1968 20.04.2012 16:53
Rewelacja
Anna152 03.04.2012 08:48
ciekawa
Elżbieta17 28.03.2012 10:23
musi świetnie smakować:)
Wacław 13.03.2012 09:55
fajny pomysł !
Natalia/tubisiek 06.03.2012 09:30
z taką przyprawą jeszcze nie jadłam
Justyna Jussstiii 01.03.2012 11:07
super
RenataZ-et 25.02.2012 17:38
ciekawa propozycja
AgaS10 22.02.2012 16:33
super...często robimy mortadelę:)
Motorek 20.02.2012 20:15
pycha
Ewelina47 20.02.2012 09:01
lubię
babcia
babcia 16.02.2012 08:59
ja daję do mortadeli , do fileta też gyrosa , jest inny smak
Hefalump 28.12.2011 20:40
nigdy nie uzywalam do tego przyprawy do gyrosa. Ta wersja musi być pyszna!
Margo1 17.12.2011 13:21
pyszna
monika141 16.12.2011 12:51
super
pioge7 15.12.2011 20:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak