Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PONCZ herbaciany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koniak 7 łyżek
rum 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 l
kostki lodu
cytryna 3
herbata czarna 1 łyżka
wino półwytrawne białe 1/2 (musujące)

Przepis i sposób przygotowania na: PONCZ herbaciany

Herbatę należy zalać szklanką wrzątku i zaparzyć. Pocukrować. Następnie cytrynę sparzyć, jedną pokroić w plasterki a z pozostałych wycisnąć sok. Wszystko wymieszać z odcedzoną herbatą, rumem i koniakiem. schłodzić. Do napoju wlać wodę gazowaną i wino. włożyć pokrojoną cytrynę i kostki lodu. podawać schłodzone:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 30.05.2012 15:43
doskonale
olkaaa 02.01.2012 09:29
nie miałam jeszcze okazji spróbować
Kuchareczekjeden 25.12.2011 22:26
pycha
AgaS10 25.12.2011 22:05
świetny:)
jerry1 15.12.2011 13:03
super poncz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak