Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka chinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupka vifon curry 2szt
kapusta pekińska 1/2 małej szt
kukurydza w puszce 1sz
majonez
pierś z kurczaka 1szt
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka chinka

Kurczaka, kroimy na kawałki, smażymy na patelni, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą curry. Wrzucamy do miski, umytą kapustę kroimy w paski, dodajemy do kurczaka.
Na patelnię wsypujemy rozdrobnione zupki razem z przyprawami i tłuszczem z torebki, dodajemy odrobinę wody(1/5szkl) żeby lekko nasiąkła. Smażymy z odrobiną oleju aż całość nabierze złotawego koloru. Makaron i kukurydzę dodajemy do reszty składników, łączymy całość majonezem.
Dodatkowo do chinki można dodać prażony słonecznik i paprykę czerwoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.12.2011 13:36
dobra sałatka
Laila2786 15.12.2011 12:56
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak