Sposób przygotowania

jogurt lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże z cukrem. następnie mieszamy z mąką i margaryną na jednolite ciasto. z gotowego ciasta formujemy placuszki w każdy wkładamy marmoladę i zwijamy w bułeczki. pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    pyszne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super słodkości
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo bardzo bardzo apetyczne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To ciasto wogóle nie rośnie,czy zapomniałaś napisać.Poza tym,ta margaryna ma być twarda czy rozpuszczona? często piekę drożdżówki ale z tak uproszczonego opisu nie umiałabym upiec,gdybym była początkującą kucharką. Ile czasu mają się piec te bułeczki i w jakim trybie? Termoobieg,opiekacz górny czy dolny?
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A jeszcze jedno.Bez jajek te bułki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    margaryna jest w ca?o?ci. tak nie wyrasta?y w ogóle a by?y pyszne . wybacz o jajkach zapomnia?am ;/
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    no właśnie a ile mają być w piekarniku?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    ok 20 minut. ja mam stary piekarnik więc beż żadnego termoobiegu ;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !