Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy duży 2
marchewka 1
por
mąka 2 łyzki
kwaśna śmietana 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
Pieprz biały mielony Prymat
makaron
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

Por i marchew kroimy w krążki gotujemy w wywarze z kostki rosołowej (ok 1,5 l) 15-20 min. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione ,dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. doprawiamy do smaku kucharkiem, solą i białym pieprzem.
Do zupy dodajemy odzielnie ugotowany makaron. Zupę można posypać drobno pokrojonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.07.2013 08:20
robię taką, bardzo smaczna
Krzysztof15 09.12.2012 13:26
lubie
ronald88 16.12.2011 10:31
super
Wiesława1 15.12.2011 12:01
Tak Heniu 2 serki 100g
Luki 15.12.2011 11:50
pyszna
Henryka2 15.12.2011 09:45
Czy to ma być serek 100g ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak