Sposób przygotowania

Robimy ciasto na pierogi. Do mąki dajemy troszkę soli i szklankę ciepłej wody wymieszanej na pół z oliwą .Wyrabiamy ciasto wałkujemy wycinamy kółka dajemy farsz zaklejamy i gotujemy .
Farsz. Kapustę kiszoną płuczemy gotujemy z lisciem laurowym i z startą na tarce marchewką . Odcedzamy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy posiekaną cebule dajemy pokrojoną kapustę smażymy .doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Ziemniaki gotujemy dusimy i dodajemy do kapusty .Mieszamy .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajnie wygladają :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    ciekawe, nie wiedziałam , że dodaje się ziemniaki do farszu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też takiego farszu nie robiłam i nie jadłam
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie robię z sosem sojowym , ale kto wie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !