Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 szt
sos sojowy
oliwa
marchewka 1 szt
pieprz
sól
mąka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Robimy ciasto na pierogi. Do mąki dajemy troszkę soli i szklankę ciepłej wody wymieszanej na pół z oliwą .Wyrabiamy ciasto wałkujemy wycinamy kółka dajemy farsz zaklejamy i gotujemy .
Farsz. Kapustę kiszoną płuczemy gotujemy z lisciem laurowym i z startą na tarce marchewką . Odcedzamy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy posiekaną cebule dajemy pokrojoną kapustę smażymy .doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Ziemniaki gotujemy dusimy i dodajemy do kapusty .Mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.02.2013 09:28
wspaniałe
Anna133 15.06.2012 20:25
nie robię z sosem sojowym , ale kto wie
agnieszka137 15.12.2011 20:43
też takiego farszu nie robiłam i nie jadłam
Ewa/kalapurtka 15.12.2011 19:17
ciekawe, nie wiedziałam , że dodaje się ziemniaki do farszu
Monika111 15.12.2011 08:29
fajnie wygladają :)
owocówka 15.12.2011 07:41
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak