Sposób przygotowania

Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy stopniowo mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i lekko mieszamy. Ciasto wykładamy do posmarowanej margaryną formy (proponuję tortownicę). Wstawiamy do nagrzanego do ok 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    fajny prosty przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie takie proste recepturki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    sprawdzony przepis na biszkopcik to jest to, no i jest świetną podstawą dla wielu placków
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobry przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super biszkopt
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !