Sposób przygotowania

Zamrożone ciasto rozwijamy i rozmrażamy ,umieszczamy pod dwoma płatami folii spożywczej (z jednej i drugiej strony i rozwałkujemy prostokąt o wymiarach 40cmm na 30. Ciasto posypujemy połową migdałów. Jabłka kroimy w plastry po czym w rondelku stapiamy cukier tak aby powstał karmel i wkładamy plastry jabłek i dusimy tak przez trzy minuty. Rodzynki,resztę migdał,cynamon, cukier waniliowy,masę makową i rum mieszamy razem z jabłkami. Tak przygotowane nadzienia rozkładamy na rozwałkowanym wcześniej cieście na całej objętości (nie dochodząc do końca brzegów) żółtkiem smarujemy brzegi ciasta po czym zwijamy struclę \"szwem\" od dołu. Ciasto na końcach podwijamy do spodu,całe ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem po czym smarujemy je roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w nagrzanym do 220stopni piekarniku przez 10minut a po tym czasie zmniejszamy temp na 200 stopni i pieczemy jeszcze przez około 25minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !