Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne.Przełożyć do garnka i dodać miód i kwasek cytrynowy.Prażyć na wolnym ogniu około 20 minut.
Gorące przekładamy do czystych słoików, zakręcamy.Pasteryzować 15 minut.

Cukru nie dodawałem,gdyż jabłka były słodkie a później będą większe możliwości wykorzystania jabłek w zimie ,np do wątróbki,naleśników czy szarlotki i wtedy można jabłka w razie potrzeby dosłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Z miodem nigdy nie robiłam... :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dałem miód, zamiast cukru
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    też takie jabłka robimy
  • 4
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    wykorzystam ten przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super są taka jabłka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    spoko ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    z tym miodkiem to super pomysl dla mojego puchatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    jakoś wcześniej nie wpadłam na pomysł aby zastąpić cukier miodem- a szkoda! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    też robię ale nie dodaję miodu i cukru:)są pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszne jabłuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ostatnio robiłam ale bez miodu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O! jabłka z miodem:) to świetny pomysł,muszę sobie zapamiętać.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę kiedyś takie zapasy zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne do ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    z miodem bardzo fajne. Ja robilam jedynie z syropem klonowym i z agawy z dodatkiem cynamonu :) uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    rzeczywiście...bardzo ciekawy przepis- nie pomyślałabym, by dodać miód do jabłek;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    muszą być pyszne
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie takie zrobię
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lub Ci zabiorę .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super na zimę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    dobre jabłuszka :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne uwielbiam wyjadać takie jabłuszka łyżeczką
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Smaczne lubię takie jabłka do naleśników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !